FAQ


Hoeveel kost een maatpak?

Prijs is afhankelijk van de keuze in kwaliteit en bij welke stoffen leverancier het is gemaak. Vanaf € 500,00 heeft u al een pak op maat in een exclusieve stof en met gilet vanaf €700,00.

Is het ook mogelijk om kinderpakjes te laten maken?

Ja, dat is mogelijk. Mocht dit boven uw budget komen, kunnen wij ook een goedkopere alternatief bieden.

Wat is de levertijd?

Wij hanteren 6-8 weken levertijd, maar het beste is natuurlijk om vroegtijdig een afspraak te maken. Mochten er dan nog eventuele aanpassingen nodig zijn b.v als u bent afgevallen, is hier altijd ruimte voor.

Hoe kan er soms zoveel prijs verschil zijn in de kwaliteiten?

“Net zoals het ene automerk het andere niet is”. Sommige stoffen leverancier gebruiken mooiere wol kwaliteiten. Niet alleen het land van herkomst bepaalt de kwaliteit van de wol, maar ook het gedeelte van het schaap waarvan het afkomstig is. Hoe dichter bij de huid wordt geschoren, hoe dunner de vezel en hoe beter de kwaliteit. Wol geschoren van de Hals is veel zachter dan bijvoorbeeeld de poten.

Als ik een broek of gilet in een andere stof wil, is dat mogelijk?

Ja, het is mogelijk om te combineren. Let wel op, dit kan invloed hebben op de prijs.

Als ik dezelfde stof als mijn partner wil gebruiken voor mijn gilet, is dat mogelijk?

Ja, het is mogelijk om een stuk stof aan te leveren. Hiervoor zal dan een andere prijs worden gerekent. Let wel op! verzendkosten naar het altier worden in rekening gebracht.

Ik ben aangekomen, wat nu?

Hier hebben wij rekening mee gehouden. Door meer stof in de naden achter te laten, kan uw pak met een maat worden uitgelegd.

Wat is het verschil tussen een maatpak en een confectie pak?

Bij een maatpak wordt er als versteviging voor het colbert een canvas gebruikt die door de kleermaker wordt gesneden naar de vorm van uw lichaam. Hierdoor sluit de pasvorm van het pak beter aan, wat zorgt voor meer draagcomfort. Bij confectie pakken gebruiken ze tegenwoordig geen canvas als versteviging, maar een vlieseline laag direct op de stof over de gehele lengte, waardoor het pak minder voegt.

Als ik wil nabestellen, maar mijn maten zijn verandert?

Wanneer u wil nabestellen maar u bent er niet zeker van of de maten nog kloppen, komt onze Traveling Tailor aan huis om uw lichaamsmaten na te meten.